Bokcirkel, Kalendarium

Bushwick Book Club.

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Bushwick Book Club: Min europeiska familj

Publicerat 1 augusti 2016 | Av |

Bushwick Book Club med konferenciererna Thomas Teller och Kristian Carlsson ger tillsammans med artisten Karin Sandberg en musikföreställning på Karin Bojs bok Min europeiska familj. De senaste 54 000 åren.

Karin Sandberg är konstnär och musiker från Göteborg. Hennes projekt beskrivs ofta som finurliga, poetiska och tankeväckande och en blandning av olika konstformer. Hon har en masterutbildning vid Akademin Valand, Göteborgs Universitet och har flera konstutbildningar bland annat från Amsterdam och Los Angeles. Dessa utbildningar har följts av projekt, performances och utställningar i bland annat Göteborgs konsthall, Los Angeles, New York och London. Nu har hon för Bushwick skapat ett specialskrivet verk utifrån boken Min europeiska familj. De senaste 54 000 åren.

Bushwick Book Club är ett koncept som Thomas Teller och Kristian Carlsson hittade i New York. Boken har inspirerat artisterna att skapa musik och musiken och samtalen på scenen inspirera i sin tur till läsning – på scenen får boken ett nytt liv, spontanitet blandas med en genomarbetad scenkonst. Konferenciererna Thomas Teller och Kristian ThomasTeller har släppt ett par kritikerrosade skivor och Kristian Carlsson har gett ut ett stort antal verk poesi, prosa.

Karin Bojs vann Augustpriset 2015 för denna bok som handlar om ursprung, DNA och släktforskning. Vi träffas i bokcirkeln och pratar om boken. Upplev sedan en musikföreställning inspirerad av boken med Bushwick Book Club, musiker och andra scenkonstnärer. Anmäl dig i receptionen, ring 031-368 34 00 eller på www.goteborg.se/gotlib