Bokcirkel, Kalendarium

Selma Lagerlöf 1923 Foto: Atelje Jaeger, Stockholm.

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Bokcirkel Selma Lagerlöf

Publicerat 2 januari 2018 | Av |

I vår har vi gjort ett urval av Selma Lagerlöfs böcker.

I vår har vi gjort ett urval av Selma Lagerlöfs böcker. Låna och läs boken innan tillfället. Reservera den på goteborg.se/gotlib eller hämta den i informationsdisken på Plan 2.

13 mars Kejsarn av Portugallien
Kejsarn av Portugallien handlar om torparen Jan i Skrolycka som älskar sin dotter Klara Fina över allt annat. När hon flyttar till Stockholm och inte hör av sig blir han tokig av sorg och saknad och försvinner in i en drömvärld där hon är kejsarinna av Portugallien och han är kejsare.

10 april Löwensköldska ringen
Bokens historia utspelar sig i trakterna kring Karlstad och är nästan en spökhistoria. Stort fokus ligger på en guldring som är general Bengt Löwensköld på Hedeby fått av kung Karl den tolfte. Generalen begravs med ringen men bonden Bård Bårdsson och hans hustru stjäla den och de hemsöks sedan av olyckor som driver familjen i fattigdom.

8 maj Anna Svärd
Huvudfigurerna är den unge prästen Karl-Arthur Ekenstedt och hans maka, dalkullan Anna Svärd, som han anser sig ha fått Guds befallning att ta till maka, sedan hans förbindelse med Charlotte Löwensköld blivit bruten. Det är många livsöden som vävs samman i boken.