Appar & Internet
GP i Library Press Display

All världens tidningar i telefonen

Publicerat 20 mars 2013 | Av |

Vill du läsa nyheter från Iran, Ungern, Usa, Italien och många fler länder i din surfplatta eller i din telefon? Nu kan du komma till biblioteket och göra det!

Databasen Press Display har man tidigare både kunnat läsa och söka i från både bibliotekets datorer och genom att logga in hemifrån. I Press Display hittar du över 1700 dagstidningar från många av världens länder. Tidningarna finns i sin helhet och du kan bläddra i den precis som du bläddrar i papperstidningen.

Nu finns Press Display även som app! När du är på biblioteket kan du söka och ladda ner tidningar direkt i din telefon eller surfplatta. Det enda du behöver göra är att koppla upp dig mot bibliotekets trådlösa nätverk.
Gör så här:

1. Ladda ner appen Pressreader till din telefon eller surfplatta.
  2. Gå till biblioteket och anslut din telefon eller surfplatta till bibliotekets trådlösa nätverk ”biblioteket”. Logga in med bibliotekskortnummer och PIN-kod.
  3. Öppna appen Pressreader, den känner av att du är på ett bibliotek i Göteborg.
  4. Bläddra bland, läs och ladda ner dagstidningar från hela världen.
  5. De fem första dagstidningarna du laddar ner finns kvar på plattan när du kopplar ner dig från nätverket.